Logo BSFP22 royal friesian2 a_jonge_hengsten_22

Belgisch Stamboek Van Het Friese Paard

Stud-book Belge du Cheval Frison

Copyright © BSFP

Bvlag

HOME

Bvlag
 
 
Verslag Finale BSFP Trophy 28 april 2013.
 
Voor de finale van de BSFP Trophy werden we weer heel gastvrij onthaald op Manege Hippos onze locatie te Puurs.
Met de weergoden eindelijk eens aan onze kant, na een bar en koud winterseizoen, kon in de voormiddag nog een gewone proef gereden worden, in de namiddag werd dan de finale verreden.
Onder het deskundige oog van jury Bodien Grijpstra, die ’s morgens al heel vroeg in Groningen vertrokken was om de Belgische zwarte parels te jureren ging de F1B van start in de buitenpiste.
3 Combinaties hadden zich aangemeld en Elise Van Herck met Fleur van ’t Wilbroek (v. Haitse) reed een gedegen proef met de merrie, die overigens nog maar een half jaartje onder het zadel loopt en hier haar eerste buitenwedstrijd liep.
Zij bleven in de rangschikking net 3 tienden voor op Daphne Vandenbossche met Elske fan it Jaachpad (v. Maurus)die de tweede plaats wegkaapte.
Tieme van ’t Molenhuis (v. Brandus) met Anouk Noyens in het zadel was een beetje onder de indruk van de entourage maar deze combinatie wist toch nog 62.8 % te scoren.
In de E7 streden 5 combinaties om de hoogste eer. Kelly Van Nuffel had haar handen vol aan Gonda en eindigde met 60 % op de vijfde plaats. Steflyn Camu reed de temperamentvolle Laaike P naar een score van 61.6% en plaatste zich als vierde. Alexandre Brunin liet met Wiebren W (v. Maiko) een nette verrichting zien, spijtig dat Wiebren af en toe wat te eng in de hals werd wat hem toch wat punten kostte.
Nele Vanderlocht reed met de talentvolle Amber van ’t Hoksent (v. Adel) naar plaats twee.
Stepahnie Nijs met Mieke kreeg na haar proef complimenten van jury voor haar vriendelijke rijstijl en nette afwerking, zij behaalden dan ook de overwinning met 71.60 %.
In de A7 waren er twee combinaties. Eddy Veyt heeft met Micha van de Broekse Weide een bijzonder “hete” Fries onder het zadel. Inne Vandeweyer had haar Iebeltje W vd Schransheide (V. Adel)beter onder controle en zij waren goed voor 63.2 % en de beker in deze proef.
Kelly Steemans reed in de voormiddag de L7 met Femke C (v. Adel) en scoorde 62.9 %.
Isabeau Huyge was met Walter van Ravensbos (v. Ritse) goed voor een score van 63.6 % in de M3.
Om 14.00 uur, na een lekkere barbecue ging de finale van start.
In de F1B was Elise van Herck met Fleur van ’t Wilbroek (v. Haitse) wederom te sterk voor Anouk Noyens met Thieme van ’t Molenhuis (v. Brandus). Zij mocht de deken en het lint en de stalplaat in ontvangst nemen. Fleur van ’t Wilbroek vond het allemaal ok en gedroeg zich als een echte professional tijdens de prijsuitreiking.
Stephanie Nijs bleef met Mieke indruk maken op de jury en zij waren dan ook niet te kloppen door Steflyn Camu met Laaike P. Met 71.60 % behaalde Stephanie ook de hoogste score van de dag. Proficiat.
Inne Vandeweyer had met Iebeltje W vd Schransheide (v. Adel) geen concurrentie in haar proef en was al zeker van de overwinning. Toch was ze niet helemaal tevreden met de behaalde 62.3%. Volgende keer beter Inne !
Femke C (v. Adel) van Kelly Steemans had tijdens de finaleproef wat last van lokaal loslopend “wild” maar Kelly had haar weer snel onder controle en scoorde toch 63.5 % in de L7.
Isabeau Huyge trakteerde het publiek op een prachtige kür met Walter Van Ravensbos (v. Ritse), waarvoor onze dank.
Na een prachtige dag werden alle kampioenen gehuldigd en na het verrijden van de ereronde (spijtig genoeg zonder muziek, en Rik Meeus wou ook niet zingen ) kon iedereen het er over eens zijn dat ondanks een koude start en een winter die maar niet wou wijken, het seizoen 2012-2013 van de BSFP trophy weer geslaagd is.

 

Belgisch Stamboek v/h Friese Paard- vzw/asbl  nr. 4564  -  Maastrichtersteenweg 308 - B-3500 Hasselt - België 
Tel: +32.(0)472.66.72.99 - E-mail : bsfp.be@gmail.com     KBC 735.2230202.63